Waarom nu goud kopen

Het vierde kwartaal van 2018 heeft het vertrouwen van de beleggers een aardige deuk gegeven. Op de beurs van Wall Street kreeg de large cap aandelen een klap van 13,50%. De small caps gingen zelfs meer dan 20% onderuit. De geleden verliezen werden weliswaar min of meer goedgemaakt, maar het vertrouwen in de beurs is toch een stuk minder geworden. Veel beleggers hebben namelijk geleerd dat beurskoersen niet alleen kunnen stijgen maar ook dalen.

Maar niet alleen het vertrouwen in de financiële markten in het algemeen en de beurzen in het bijzonder heeft klappen gekregen. De man in straat, zowel in de Verenigde Staten als in andere delen van de wereld, heeft ook zijn vertrouwen in de media, in de monetaire politiek van de centrale banken en in de algemene politiek verloren.

Waar hebben de mensen dan wel nog vertrouwen in? Ronald-Peter Stoeferle, fondsbeheerder bij Incrementum AG en één van de auteurs van het 13de ‘In Gold We Trust’ rapport, stelt vast dat het vertrouwen in goud onaangetast is gebleven. De beleggers geloven nog steeds dat goud een veilige vluchthaven biedt in onzekere tijden. Stoeferle spreekt zelfs over de goudmarkt als de laatste veilige vluchthaven in een onzekere wereld.

Stoeferle is van mening dat ook het vertrouwen in de Amerikaanse economie en in de Amerikaanse dollar langzaam maar zeker aan het opdrogen is. En vooral dat laatste feit is belangrijk voor de goudkevers. Een afbrokkeling van het vertrouwen in de dollar zal onvermijdelijk het goud richting hogere koersniveaus duwen. Daarvoor durft Stoeferle de hand voor in het vuur steken.

Wat doe ik best voor de globale reset?
Maak een afspraak en wordt de grote winnaar!
Meer weten over het financiële eindspel?


 

Goudprijs per gram

Alle mogelijkheden kan u aanvinken binnen onderstaande goudgrafiek. U kan de goudprijs vandaag bekijken. U kan de goudkoers vandaagbekijken. Vergelijken met verschillende periodes kan. U kan selecteren wat de goudprijs per kilo is. En wat de goudprijs per gram is. Goud en zilver hebben ieder moment een prijs, elke minuut van de dag. Wereldwijd en in iedere munt. De goudprijs en zilverprijs komen tot stand op de wereldmarkt. Op de markt zijn er kopers en verkopers die tegenover elkaar staan. De koper heeft een bied-prijs en de verkoper laat-prijs. De prijs tussen de biedprijs en laatprijs is de middenkoers. Op deze manier wordt de goudkoers en de zilverkoers bepaald.

Komono horloges dames
Komono komt uit de koker van Belgische designers. Ze gingen op zoek naar iets nieuws. Het moest aan de ene kant vernieuwend zijn en aantrekkingskracht hebben, aan de andere kant draagbaar en stijlvol. De mensen van Komono is dat zeker gelukt. Het resultaat is te bewonderen in onze webshop bij Komono horloges en Komono zonnebrillen. Komono betekent ‘kleine dingen’. De naam is gekozen, omdat de ontwerpers van Komono horloges een passie hebben voor de kleine details in het leven.